Pivovarna Laško povećala prihode 3%, gubitak 1,2 milijuna eura

Bez autora
Aug 27 2011

Pivovarna Laško u prvom je ovogodišnjem polugodištu na razini grupe ostvarila 161 milijun eura prihoda od prodaje, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto. Dobit iz poslovanja istovremeno se smanjila za 8 posto na 13,2 milijuna eura. Čisti je polugodišnji gubitak iznosio 1,2 milijuna eura. Količinska prodaja pića povećala se za 2,5 posto. Rast prodaje od 7 posto zabilježila je Pivovarna Union, dok su pad prodaje zabilježili Vital i makedonski Fruktal. Grupa je krajem lipnja imala 66 milijuna eura dugoročnih i 331,7 milijuna eura kratkoročnih kredita, pri čemu je udio matičnoga društva iznosio 36,8, odnosno 231,6 milijuna eura.

Pivovarna Laško povećala prihode 3%, gubitak 1,2 milijuna euraPivovarna Laško u prvom je ovogodišnjem polugodištu na razini grupe ostvarila 161 milijun eura prihoda od prodaje, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto.

Dobit iz poslovanja istovremeno se smanjila za 8 posto na 13,2 milijuna eura. Čisti je polugodišnji gubitak iznosio 1,2 milijuna eura.

Količinska prodaja pića povećala se za 2,5 posto. Rast prodaje od 7 posto zabilježila je Pivovarna Union, dok su pad prodaje zabilježili Vital i makedonski Fruktal. Grupa je krajem lipnja imala 66 milijuna eura dugoročnih i 331,7 milijuna eura kratkoročnih kredita, pri čemu je udio matičnoga društva iznosio 36,8, odnosno 231,6 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik